Ποιοι είμαστε

Οι “Small Educational Paradises” ιδρύθηκαν το 2022 όταν η γενική διαχειρίστρια του οργανισμού, Γεωργία Φουντουλάκη, συναντήθηκε για μία συνέντευξη στο podcast της “Γλωσσούδες”, βασισμένο σε γυναικείες ιστορίες ενδυνάμωσης και πατριαρχικών μοντέλων συμπεριφοράς, με την Ιωάννα Ντίνου.

Από την συζήτηση προέκυψε το κοινό ενδιαφέρον για εκπαιδευτικά θέματα που αφορούν 4 σημαντικούς πυλώνες της κοινωνίας και η συνειδητοποίηση ότι ο ψηφιακός μετασχηματισμός της κοινωνίας δίνει άπλετο χώρο για νέες μορφές εκπαιδευτικών προγραμμάτων τόσο στην τυπική, αλλά πολύ περισσότερο στην μη τυπική εκπαίδευση.

Η συζήτηση αυτή ήταν η αφορμή για τη δημιουργία μιας κοινότητας εθελοντών με αρχικό στόχο ο οργανισμός μας να καθιερωθεί ως φορέας δημιουργικών παρεμβάσεων προσφέροντας έργο σε τομείς υψηλής προτεραιότητας, όπως είναι το Re-Thinking Education/Self-learning, το Περιβάλλον, η Κοινωνία και ο Πολιτισμός, Νέες Δεξιότητες και Well-being.

Επιδίωξη του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Small Educational Paradises είναι να καινοτομήσουμε εντός και εκτός εθνικού επιπέδου, παράγοντας εκπαιδευτικό και πολιτισμικό υλικό, επιμορφώνοντας ενήλικες / εκπαιδευτικούς / παιδιά, δημιουργώντας εκπαιδευτικά και ερευνητικά δίκτυα, αναπτύσσοντας ψηφιακές εφαρμογές. Και όλα αυτά θέτοντας πάντα σε εφαρμογή το «η ισχύς εν τη ενώσει» το οποίο αποτελεί σημαντικό κομμάτι της ταυτότητας του οργανισμού μας.

Οι συνεργασίες είναι μείζονος σημασίας για εμάς, καθώς αφενός δημιουργούν πολλαπλασιαστικά οφέλη στην κοινωνία, και αφετέρου περνά το μήνυμα της συνεργασίας στην Κοινωνία των Πολιτών

Meet the team

Φουντουλάκη Γεωργία

Συνιδρύτρια

Η Γεωργία έχει διεθνή εμπειρία, έζησε και εργάστηκε στην Αυστραλία για 5 χρόνια, ισχυρό ακαδημαϊκό υπόβαθρο και γνήσιο ενδιαφέρον για τη διαπολιτισμική εκπαίδευση.
Είναι ειδικευμένη στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό, την Ιστορία της Μετανάστευσης και τη Γλωσσική Εκπαίδευση για Πρόσφυγες και Μετανάστες. Μετά την επιστροφή της στην Ελλάδα, εργάστηκε ως επόπτρια του CW σε προσφυγικό στρατόπεδο στην Αθήνα, ως καθηγήτρια ελληνικής γλώσσας και υπεύθυνη εκπαίδευσης σε μη κερδοσκοπικό οργανισμό, και ως ραδιοφωνική παραγωγός/podcaster. Ερευνά θέματα σχετικά με τη διαπολιτισμική εκπαίδευση, τον σχεδιασμό εκπαιδευτικού υλικού, την ταυτότητα, τον πολιτισμό και τη μετανάστευση. Πιστεύει στη δύναμη της γνώσης και της εκπαίδευσης να μεταμορφώσει τις ζωές ανθρώπων από όλο τον κόσμο. Έχει πάθος να βοηθά τους ανθρώπους να αναπτύξουν προσωπικές και κοινωνικές δεξιότητες και ικανότητες.
Οι Small Educational Paradises είναι μια πρωτοβουλία που αντιπροσωπεύει όλα τα παραπάνω και μια ευκαιρία να εφαρμόσει την εμπειρία και τις δεξιότητές της.

Συνεργάζεται εθελοντικά με τον οργανισμό Women on Top ως μέντορας για άτομα που αναζητούν τον καλύτερο τρόπο να χειριστούν κάποιον προβληματισμό τους ή να ξεκαθαρίσουν στόχους που σχετίζονται με τα ακόλουθα πεδία υποστήριξης: Κλάδο σπουδών και Είσοδο στην εργασία, Αλλαγή τμήματος, Ανάληψη νέων καθηκόντων, Ανεργία, Επαγγελματική ανάπτυξη, Εργασία στο εξωτερικό (GWW – Greek Women of the World)

Ντίνου Ιωάννα

Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Η Ιωάννα φοίτησε στην Φιλοσοφική Σχολή-τμήμα Γαλλικών Σπουδών-του ΕΚΠΑ και έλαβε μεταπτυχιακή ειδίκευση Master2 στην διδακτική της Γαλλικής ως δεύτερη ξένη γλώσσα στο σχολικό και επιχειρηματικό περιβάλλον από το Πανεπιστήμιο Artois Arras. Εξειδικεύτηκε στην Οργάνωση και Διοίκηση της Εκπαίδευσης (Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο), στην Ψυχολογία Συμβουλευτική και Κοινωνιολογία για όλους (Πανεπιστήμιο Αιγαίου), “Tο Θέατρο στην Εκπαίδευσης ” από το Θεατρικό Εργαστήρι του Θεάτρου Παύσις. Δίδαξε έως το 2010. Από το 2010 έως το 2022  διετέλεσε Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης. Τον Αύγουστο του 2022 αφυπηρέτησε, για να ασχοληθεί με την Κοινωνία των Πολιτών. Ως μέλος της κοινωνίας των πολιτών έχει αναλάβει  εθελοντικά Project Manager  των  Ατυπων Ομάδων  Νέων Young Active Eurocitizens  και Initiatives for changes. Έχει εικοσαετή εμπειρία  στην συγγραφή και διαχείριση ευρωπαϊκών προγραμμάτων  τ. COMENIUS και YOUTH IN ACTION νυν  ERASMUS+ YOUTH . Είναι επιστημονική συνεργάτης του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανασίου Κ.Λασκαρίδη , πρέσβειρα  της Πανελλήνιας Δράσης Ελλάδα χωρίς πλαστικά μιας χρήσης, επιστημονική συνεργάτης του Κοινωφελούς Ιδρύματος Λαμπράκη -επί σειρά ετών με ρόλους Συντονιστριας, Επιμορφώτριας  και Συγγραφέως εκπαιδευτικών προγραμμάτων όπως τα προγράμματα ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ & ΔΡΩ, WOMENTORS, Επιδημίες: Μια διαχρονική απειλή, μια πρόκληση για το μέλλον, και Ενεργώ Ως Πολίτης. Είναι παιδαγωγική σύμβουλος της πλατφόρμας Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού REAL SCIENCE 

Σκουρμαλλά Αργυρώ-Μαρία

Η Αργυρώ έχει αποφοιτήσει από το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Τα τελευταία δύο χρόνια ζει στο Λουξεμβούργο, όπου εργάζεται ως εκπαιδευτικός στο 2ο Ευρωπαϊκό Σχολείο. Παράλληλα, κάνει το διδακτορικό της στο Πανεπιστήμιο του Λουξεμβούργου πάνω σε θέματα που αφορούν την πολυγλωσσία και τις ταυτότητες.
Στο παρελθόν έχει εργαστεί ως ειδική παιδαγωγός σε δημόσια δημοτικά σχολεία και έχει συμμετάσχει σε ερευνητικά προγράμματα τα οποία αφορούν τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας ως δεύτερης/ξένης γλώσσας σε πρόσφυγες και μετανάστες/μετανάστριες.

Κολοσιώνης Άγγελος

Ο Άγγελος σπούδασε Μηχανικός Περιβάλλοντος στο Πολυτεχνείο Κρήτης, με θέμα διπλωματικής «Conversion of Sewage Sludge to Clean Solid Fuel Using Pyrolysis and Washing». Ερευνητικό άρθρο από την διπλωματική του εργασία έχει δημοσιευθεί στο International Journal of Environmental Research. Δούλεψε ως βοηθός εργαστηρίου στο εργαστήριο Διαχείρισης Αποβλήτων, Τοξικών και Επικίνδυνων Αποβλήτων κατά την διάρκεια της διπλωματικής του.
Του αρέσει η έρευνα, η αναζήτηση απαντήσεων και η αύξηση της κατανόησης και της επαφής του με το περιβάλλον. Για το λόγο αυτό, συνέχισε την ερευνητική του πρακτική στο Institute of Environmental Assessment and Water Research (IDAEA-CSIC) στη Βαρκελώνη. Διετέλεσε υπεύθυνος του τμήματος ανθρώπινου δυναμικού του πανευρωπαϊκού οργανισμού μηχανικών B.E.S.T. Πολυτεχνείο Κρήτης, όπως επίσης υπεύθυνος συντονισμού συμμετοχής στα ακαδημαϊκά σεμινάρια του προγράμματος. Έχει υπάρξει δραστήριος εθελοντής στον ίδιο οργανισμό σε θέματα διοργάνωσης εκδηλώσεων, προώθησης και ανεύρεσης οικονομικών πόρων. Έχει εργαστεί για την Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία ΕΛΣΤΑΤ και ως Σύμβουλος Περιβάλλοντος.

Χατήρα Ελπίδα-Ειρήνη

Η Ελπίδα-Ειρήνη Χατήρα είναι κάτοχος Διπλώματος (αντίστοιχο MSc) Μηχανικού Περιβάλλοντος από το Πολυτεχνείο Κρήτης. Έχει μεγάλο ενδιαφέρονΜηχανικού για την πράσινη ανάπτυξη και για καινοτόμες βιώσιμες λύσεις.
Είναι πιστοποιημένη Σύμβουλος/Σχεδιαστής Παθητικών Κτιρίων (Passive House) και έχει πραγματοποιήσει την πρακτικής της άσκηση στο Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου (Ε.Ι.ΠΑ.Κ.). Δραστηριοποιείται στη διαχείριση πολλών χρηματοδοτούμενων
από την Ευρωπαϊκή Ένωση Έργων στον τομέα της Ενέργειας. Ως φοιτήτρια, έχει αναλάβει την θέση υπεύθυνης δημοσίων σχέσεων στον εθελοντικό οργανισμό BEST Πολυτεχνείο Κρήτης, ενώ παράλληλα δραστηριοποιούταν εθελοντικά σε πληθώρα
δράσεων του ίδιου οργανισμού.

small educational paradises

contact

Email: info@smalleducationalparadises.org

© 2022 Small Educational Paradises

Developed and Designed by Dimitris Kolosionis