Η εκπομπή «Κοινωνία των Πολιτών» παρουσιάζει συνεντεύξεις για θέματα και δράσεις που μας ενδιαφέρουν και που άπτονται της κοινωνίας των πολιτών. Η θεματική αυτή υποστηρίζει την έννοια του Ενεργού Πολίτη, ο οποίος συμμετέχει στις οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών, και αναλαμβάνει ο ίδιος την ευθύνη για τη βελτίωση της δικής του ζωής, όπως και των συνανθρώπων του.
Η κοινωνία των πολιτών όπως ξέρουμε είναι συνυφασμένη με «περισσότερη» ελευθερία, αλλά και με μεγαλύτερη ευθύνη του πολίτη για το μέλλον αυτού του κόσμου.

Επεισόδιο 12

Η εκπληκτική γυναίκα, οραματίστρια και ιδρύτρια του οργανισμού ΕΛΙΞ, κα Ελένη Γαζή θα είναι μαζί μας στην αγαπημένη θεματική της εκπομπής μας «Κοινωνία των Πολιτών»! Μαζί της θα μιλήσουμε για το πως γεννήθηκε το όραμα της για τον οργανισμό, πως ξεκίνησε η ίδια ως εθελόντρια, τον εθελοντισμό ως μορφή κοινωνικοποίησης και αύξησης της ενέργειας σου! Μοιράζεται μαζί μας εξαιρετικές ιστορίες που αξίζει να τις ακούσουμε και να εμπνευστούμε!

Επεισόδιο 11

Καλεσμένη μας η Christina Fili, ηγετικό στέλεχος σε θέματα τρίτου τομέα της οικονομίας, εκπαιδεύτρια και μέντορας μη κερδοσκοπικών φορέων. Μαζί της θα μιλήσουμε για την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα, για το ερευνητικό έργο της Ομάδας DAISSy του ΕΑΠ και το πρωτοποριακό πρόγραμμα στο οποίο εκείνη συμμετέχει, και θα μας υπενθυμίσει την σημαντική συνεισφορά του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου με το πρώτο μεταπτυχιακό πρόγραμμα για την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία!

Επεισόδιο 10

Η πρώτη πρωτοβουλία ενδυνάμωσης οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών – το HIGGS [Higher Incubator Giving Growth & Sustainability] είναι μαζί μας στην αγαπημένη θεματική «Κοινωνία των Πολιτών»! Kαλεσμένος μας o Σωτήρης Πετρόπουλος συν-ιδρυτής της εξαιρετικής αυτής οργάνωσης. Μαζί του θα μιλήσουμε για τους βασικούς πυλώνες λειτουργίας της οργάνωσης που εδώ και αρκετά χρόνια προσφέρει τεχνικές γνώσεις, εμπειρία, και συμβουλευτική στους ανθρώπους και στις οργανώσεις που κινητοποιούνται με σκοπό να αλλάξουν (προς το καλύτερο πάντα) τον κόσμο μας!

Επεισόδιο 9

Η ιδρύτρια της «μυστικής Περιβαλλοντοπόλ», δηλαδή της εμπνευσμένης οργάνωσης Πράκτορες του Πλανήτη κα Ελένη Ανδρέαδη είναι η σημερινή μας καλεσμένη. Η πράκτορας 00Συγγραφέας θα μας ξεναγήσει στις «μυστικές αποστολές» της οργάνωσης και των βιβλίων της, που αποτελούν σημείο εκκίνησης δυναμικών δράσεων για την αντιμετώπιση των περιβαλλοντολογικών προβλημάτων του πλανήτη μας!

Επεισόδιο 8

H Georgia Fountoulaki φιλοξενεί την Διδάσκουσα στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και Ιδρύτρια της Athens Comics Library κα Lida Tsene στην ενότητα «Κοινωνία Των Πολιτών»!

Επεισόδιο 7

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού η Georgia Fountoulaki φιλοξενεί τον διευθυντή του Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού Πάνο Χριστοδούλου στην θεματική ενότητα «Κοινωνία Των Πολιτών»!

Επεισόδιο 6

Η Georgia Fountoulaki στην θεματική ενότητα «Κοινωνία Των Πολιτών» φιλοξενεί το Περιοδικού Δρόμου Σχεδία! Συνομιλεί με τον διευθυντή σύνταξης του Χρήστο Αλεφάντη ο οποίος μας παρουσιάζει το όραμα, την εδραίωση του περιοδικού αλλά και τις δράσεις που αναπτύχθηκαν στην πορεία!

Επεισόδιο 5

Η Georgia Fountoulaki φιλοξενεί και συνομιλεί με τον Γενικό Διευθυντή της Ακαδημίας Εθελοντισμού HELPHELLAS George Gampierakis για τον εθελοντισμό και τη δράση της Ακαδημίας Εθελοντισμού!

Επεισόδιο 4

Στην εκπομπή μας η πρώτη Πολυγλωσσική Βιβλιοθήκη της Αθήνας We Need Books!. Η συνιδρύτρια Ιωάννα Νισσιρίου και η υπεύθυνη εκπαίδευσης Γεωργία Φουντουλάκη σε μια φιλική συζήτηση!

Επεισόδιο 3

Η Γεωργία Φουντουλάκη σε αυτό το επεισόδιο συνομιλεί με την Αργυρώ Σπυριδάκη και σας παρουσιάζει τον κοινωνικό οργανισμό Διαβάζω για τους Άλλους!

Επεισόδιο 2

Ο αντιπρόεδρος του Δικτύου Λάζαρος Πετρομελίδης παραχωρεί συνέντευξη στην Γεωργία Φουντουλάκη για το σημαντικό ζήτημα της αστεγίας στην χώρα μας και την υπόλοιπη Ευρώπη. Μας συστήνει το Δίκτυο, αναλύει κρίσιμους όρους, κάνει μία ιστορική αναδρομή στις πολιτικές που έχουν ακολουθηθεί έως σήμερα και αναπτύσσει τις προτάσεις του Δικτύου για το ζήτημα στην Ελλάδα.