Οι Δράσεις μας

2o Σεμινάριο ΑποΤΥΧΗα

Οι Small Educational Paradises στις 05 Απριλίου διοργάνωσαν την 2η επιμορφωτική εξ αποστάσεως Ημερίδα μαζί με 14 Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, με θέμα: «ΑποΤΥΧΗα». Είμαστε κατενθουσιασμένοι που 382 εκπαιδευτικοί και συμπολίτες μας παρακολούθησαν τις εισηγήσεις και τους διαλόγους που αναπτύχθηκαν γύρω από την προσπάθεια του αποστιγματισμού της αποτυχίας από την κοινωνία μας. Ένα θερμό ευχαριστώ στις εξαιρετικές ομιλήτριες μας Eleni Matraki, Maria Loizidou, Μαρίνα Θεοδωροπούλου/Δήμητρα Κοκκινοπούλου, και Όλγα Τζωρτζ που μοιράστηκαν εμπειρίες, συμβουλές και κατευθύνσεις για να δούμε τις διαφορετικές οπτικές της ΑποΤΥΧΗας. Σας ευχαριστούμε για το μοίρασμα! Ανυπομονούμε να τα πούμε ξανά στην επόμενη διοργάνωση…το θέμα συνεχίζεται!

Περιβαλλοντικό Σεμινάριο

Ως οργανισμός είχαμε την χαρά να δούμε πάνω από 290 εκπαιδευτικούς/τριες να παρακολουθούν το εξαιρετικό σεμινάριο (όπως δήλωσαν πολλοί/λλες από τους συμμετέχοντες/χουσες) που συνδιοργανώσαμε με 13Διευθύνσεις Εκπαίδευσης από όλη την Ελλάδα. Ευχαριστούμε θερμά όλες και όλους για την συνεργασία, την πολυπληθή συμμετοχή, και ιδιαίτερα τις/τους εξαιρετικές/κούς ομιλήτριες/τες μας:

• Γιώργο Καζαντζόπουλο (Institute Team for the World Environmental),
• Ρούλα Ανδριοπούλου (Μονάδα Εκπαίδευσης του ΕΛΚΕΘΕ),
• Ελένη Καραγιαννίδου & Στέφανος Καμπέρης (STARAMAKI),
• Δημήτρη Καμπανό (Dive In Action)
• Αλεξάνδρα Παπαδάκη (Blog:Like mother, Like daughter),
• Νίκο Κιούση (Let’s do it Greece.org)
• Ιωάννα Ντίνου (Small Educational Paradises).

Σεμινάριο ΑποΤΥΧΗα

Είμαστε κατενθουσιασμένοι!! Οι Small Educational Paradises στις 16 Νοεμβρίου διοργάνωσαν την επιμορφωτική εξ αποστάσεως Ημερίδα μαζί με τις Δ.Δ.Ε. Β΄ Αθήνας, Γ' & Δ΄ Αθήνας, Πειραιά, Ημαθίας, Ρεθύμνου και Αργολίδας και ΔΠΕ Γ΄ & Δ΄ Αθήνας και Ανατολικής Αττικής , με θέμα: «ΑποΤΥΧΗα». Ως νεοσύστατος οργανισμός είχαμε την χαρά να δούμε πάνω από 300 εκπαιδευτικούς και συμπολίτες μας να παρακολουθούν για 3 ώρες (και κάποιοι να δηλώνουν ότι ευχαρίστως θα παρακολουθούσαν περισσότερες ώρες!!!!) τις εισηγήσεις και τους διαλόγους που αναπτύχθηκαν με τις εξαιρετικές ομιλήτριες μας Έλια Ψυλλάκη, Αργυρώ-Μαρία Σκουρμαλλά, Λουκία Λυκίδη, Μαριάννα Σκυλακάκη, Ελίνα Μαξούρα, Μίνα Μαρούγκα. Οι εισηγήτριες της ημερίδας μοιράστηκαν εμπειρίες, συμβουλές και κατευθύνσεις για να δούμε τις διαφορετικές οπτικές της ΑποΤΥΧΗας. Η συνεργασία μας στα πλαίσια των SEP με την αγαπημένη Ιωάννα Ντίνου είναι κομβικής σημασίας και την ευχαριστώ και δημοσίως! Οι Small Educational Paradises δεσμεύονται να συνεχίσουν τον διάλογο για τον αποστιγματισμό της ΑποΤΥΧΗας στην κοινωνία μας και να δημιουργήσουν σεμινάρια και υλικό που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες του κοινωνικού συνόλου. Ευχαριστούμε θερμά όλες και όλους για την πολυπληθή συμμετοχή σας (329 άτομα!) σε αυτή την πρώτη μας διοργάνωση με την υποστήριξη των Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Σας ευχαριστούμε για το μοίρασμα! Ανυπομονούμε να τα πούμε ξανά στην επόμενη διοργάνωση!

Coffe Waste

Οι έννοιες της συμμετοχικότητας και της κυκλικότητας είναι πυλώνες του οργανισμού μας και έτσι αξιοποιούμε το σπιτικό υπόλειμμα του καφέ για τον κήπο μας! Leading by example!

Τα ποσοστά ανακύκλωσης, τόσο στην Ελλάδα όσο και παγκοσμίως, είναι απελπιστικά χαμηλά και αποτελούν σχεδόν το 20%.
Όλοι μας έχουμε μερίδιο ευθύνης και είναι εξαιρετικά σημαντικό να κάνουμε ότι μπορούμε για να αυξήσουμε αυτά τα ποσοστά!
Μια ομάδα στην Βρετανία επίσης αναφέρει πως περισσότερα από 34 δισεκατομμύρια φλιτζάνια καφέ που καταναλώνονται κάθε χρόνο, από τα οποία παράγονται 500.000 τόνοι απορριμμάτων καφέ που κοστίζουν 45 εκατομμύρια λύρες για την απόρριψή τους, εκπέμπουν αέρια CΟ2.

Ανταποδοτική Ανακύκλωση:

Σύμμαχος μας στην βιωσιμότητα​

Ο οργανισμός συνδυάζει την προστασία του περιβάλλοντος με την οικονομική βιωσιμότητα συλλέγοντας πλαστικά/γυάλινα μπουκάλια και κουτάκια αλουμινίου.
Κάθε 3 μήνες επισκεπτόμαστε τα ανταποδοτικά κέντρα όπου τα συλλεγόμενα προϊόντα πηγαίνουν προς ανακύκλωση και δεν καταλήγουν στις χωματερές.

17th International Conference on Interdisciplinary
Social Science

Case Study Evening – Discussing Social Inclusion, Empowerment, and Intercultural Mediation

Plantnet: Συμμετοχή στη δράση εξερεύνησης, αναγνώρισης και διαμοιρασμού παρατηρήσεων των τοπικών άγριων φυτών με την εφαρμογή

Το PlantNet είναι ένα εργαλείο που βοηθάει στην αναγνώριση φυτών από φωτογραφίες. Στο πλαίσιο της δράσης καταγραφής φυτών εντοπίσαμε, φωτογραφίσαμε, και αναρτήσαμε στην πλατφόρμα PlantNet και στην ομάδα που δημιουργήσαμε διάφορα φυτά. Στόχος μας είναι τα μέλη των Small Educational Paradises να έρθουν σε επαφή με την Επιστήμη και τα Παρατηρητήρια των Πολιτών. Θα επαναληφθούν παρόμοιες δράσεις στο μέλλον.

Η Δράση έγινε στο πλαίσιο σεμιναρίου στην Αμυγδαλέζα Αττικής στις 22/5/22, σε συνεργασία με τα Γραφεία Περιβαλλοντικής ΔΔΕ Β’ και Γ’ Αθήνας, το Κέντρο Επεξεργασίας, Ελέγχου και Πιστοποίησης του Δασικού Πολλαπλασιαστικού Υλικού της Γενικής Διεύθυνσης Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος του ΥΠΕΝ, το Εργαστήριο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του ΕΚΠΑ, και την Med Culture.

Η Challenge posidonie είναι εδώ… και πως θα μπορούσαμε να μη συμμετέχουμε σε μία τόσο ωραία πρόκληση! Μάθετε για αυτήν και ακολουθήστε μας! Στόχος μας είναι τα μέλη των Small Educational Paradises να έρθουν σε επαφή με την Επιστήμη και τα Παρατηρητήρια των Πολιτών. Θα επαναληφθούν παρόμοιες δράσεις στο μέλλον.

Η Ποσειδωνία είναι εμβληματική της Μεσογείου, είναι ένας οικολογικός θησαυρός που θα πρέπει να είμαστε υπερήφανοι που συναντάμε στις ακτές μας (πρόκειται για ανώτερο φυτό και λανθασμένα συχνά το αποκαλούμε ως “φύκια”).

Περισσότερα από 300 είδη φυτών και πάνω από 1.000 είδη θαλασσίων ζώων ζουν στα λιβάδια Ποσειδωνίας, μεταξύ αυτών πολλά από τα ψάρια αλιευτικής σημασίας. Πρόκειται για οικοτόπους με θεμελιώδη ρόλο στη διατήρηση της υγείας και παραγωγικότητας των θαλάσσιων οικοσυστημάτων. Πρώτον, αποτελούν τόπους αναπαραγωγής, λειτουργούν σαν βρεφοκομεία για πολλά είδη. Η τοπική αλιεία πλήττεται όταν τα λιβάδια ποσειδωνίας εξαφανίζονται. Δεύτερον, αποτρέπουν τη διάβρωση των ακτών μέσω των ριζωμάτων και των φύλλων τους. Με την αποψίλωση των θαλάσσιων λιβαδιών πολλές παραλίες απειλούνται με συρρίκνωση ή και εξαφάνιση. Τρίτον, όπως και τα χερσαία φυτά, τα υποβρύχια δάση δεσμεύουν άνθρακα από την ατμόσφαιρα.Ζωντανή, σχηματίζει λιβάδια και φιλοξενεί μια πλούσια βιοποικιλότητα.Νεκρή, σχηματίζει αναχώματα στις παραλίες και τις προστατεύει από τη διάβρωση.Έτσι, η διατήρησή της είναι σαν να διατηρούμε την κληρονομιά μας και να εξασφαλίζουμε ένα μέλλον με όμορφες παραλίες με μαλακή άμμο και ψάρια κάτω από το νερό.

Συλλέγω-Προστατεύω-Προσφέρω

Η πρώτη δράση μας. Η ομάδα μας ήταν πολύ χαρούμενη που δραστηριοποιήθηκε για το περιβάλλον και συνεπραξε με άλλες ομάδες.

Το ήξερες ότι το 80% των απορριμάτων που θάβονται στις χωματερές θα μπορούσε να ανακυκλωθεί ;

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ 
Το Διοικητικό συμβούλιο της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ « ΕΝΑ
ΠΑΙΔΙ ΜΕΤΡΑΕΙ Τ’ΑΣΤΡΑ»-ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ ευχαριστεί θερμά για την συμμετοχή
στις δράσεις ανακύκλωσης, την άμεση κινητοποίηση και την ευαισθησία σε
κοινωνικά και περιβαλλοντικά θέματα που έχουν σχέση με τα ζητήματα που
στηρίζει η ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.

small educational paradises

contact

Email: info@smalleducationalparadises.org

© 2022 Small Educational Paradises

Developed and Designed by Dimitris Kolosionis